Спа зоната – новото място за релакс в свободното време

Забързаното ежедневие, което имаме всички, често води до стрес – не само психически, но и физически. Най-добрият начин да се освободим от натрупаното напрежение е качествения спа релакс – на чист въздух, далеч от  проблемите и шума. За щастие, България е богата на спа курорти и се смята за една от водещите курортни дестинации в Европа. Тук на разположение са над 800 минерални и термални извора, а мекият климат допринася за големия инерес от туристи.

Редовното посещаване на спа центрове има множество предимства. Например, ако имате проблеми със съня, то това е точното място за Вас. Проучванията показват, че между 30% и 48% от хората в зряла възраст страдат от нарушения в съня. Редуцираният стрес, следствие на спа процедурите, помага за по-качествен сън.

Също така, спа процедурите подобряват кръвообръщението и физическото здраве. Например, при сесия, състояща се от редуване на сауна с хладен басейн или студен душ, сърдечната честота се увеличава с до 60%.

Всеизвестен факт е също, че от сауната горим калории, а от парната баня порите ни се отварят и по този начин се премахват излишните токсини в тялото.

Интересът към спа туризма се повишава все повече и повече поради факта, че може да се практикува целогодишно, а голямото разнообразие от спа центрове из цялата страна, го прави подходящ за всеки. Това е един от най-ефективните начини за пълноценна почивка в спокойна среда, в която човек може да извлече максимума от водните ни богатсва.

СПА услугите са се превърнали в лесен и достъпен метод за справяне със стреса и цялостно подобряване на душевното и физическо състояние. Благодарение на спа туризма събираме енергията, която ни е необходима, за да се чувстваме добре в кожата си. Идеята е да се потопим напълно както физически, така и душевно в оздравителни и козметични процедури. Те включват разнообразни блаженства, които отпускат духа и тялото, обгръщат ги в топлина и сякаш отмиват натрупаното напрежение.

Leave a Comment